A A A
  • Takarító Brigád
    Takarító Brigád
  • Takarító Brigád
    Takarító Brigád
  • Papírbrikett
    Papírbrikett

Közfoglalkoztatás

Hajléktalan Közfoglalkoztatási Minta program

 

Egyesületünk 2015. április 1-én kapcsolódott be a közfoglalkoztatási programba. Kiemelt feladatunk 10 fő tartósan utcán élő hajléktalan ember közfoglalkoztatásába vonásával egy hulladék-eltakarító, „TAKARITÓ BRIGÁD” működésének biztosítása, akik előre meghatározott ütemezés szerint, esetleg lakossági bejelentés alapján, a Tatabánya területén elhullajtott hulladékokat összegyűjtik. Másodsorban részt vállaltunk az illegális szemétlerakó helyek felszámolásában, ezzel hozzájárulva a város rekultivációjához, az egészséges és szép környezet kialakulásához. A programidőszak alatt ahhoz, hogy folyamatosan 10 fő közfoglalkoztatott dolgozzon, összesen 18 embert vettünk fel.

 

A 11 hónap alatt 40,9 tonna szemetet adtunk le az NHSZ Zrt telephelyén, ( Ft értékben ) és kb 15 tonna összegyűjtött nagyobb szemetet, építési törmeléket, kidobott háztartási gépeket szállított el a Városgazdálkodás, egy közös együttműködésnek köszönhetően. A program szerves részét képezte a parlagfű-mentesítés, melynek során 5500 m2 területen végeztünk fűnyírási, fűkaszálási tevékenységet, melyből 1000 kg zöld hulladék keletkezett.

 

2016 márciusától 13 fővel folytatjuk a megkezdett munkát. Két tevékenységgel bővítettük a közfoglalkoztatást. A város területéről összegyűjtjük a papírdobozokat, melyből papír brikettet gyártunk, amit a téli időszak alatt rászoruló egyéneknek osztunk ki ingyenesen.

 

Másik innovatív tevékenységünk egy speciális eszköz ( Poovac) segítségével a város utcáinak, tereinek kutyapiszok mentesítése.