A A A

LÉPÉSről - L.É.P.É.S.-re II.

Sajtóanyag Lépésről lépésre projektről

 

Az Utcai Szociális Segítők Egyesületének 2008-as Lépésről Lépésre Projektje a munkaerőpiacról kirekesztett emberek, illetve hajléktalanok tartós foglalkoztatásának elérését célozta meg Tatabányán és vonzáskörzetében. A program 2008. júniusától november végéig tart. Célkitűzésünk szerint jelen projektbe újabb 20 főt kívántunk bevonni, közülük min. 3 fő OKJ képzést szerez, 6 fő visszailleszkedik a munkaerő-piacra.

 

A projektbe bevontak  számára  pszicho szociális tréningeket tartottunk,ezzel is segítséget, támaszt nyújtva a sikeres reintegrációhoz, az érdekérvényesítő képesség növeléséhez. A 10 napos  tréning elemei:

-     mentális fejlesztés

-     kommunikációs fejlesztés

-     jogi-gazdasági ismeretek

-     Eu-s ismeretek

 

A felkészítő tréninget követően következik a közvetítés szakasza, melynek eredményeként  a résztvevőket ill. munkába segítetünk.

 

A projekt  teljes időtartama alatt, a 20 fő projektrésztvevő számára folyamatosan működik a kapcsolatügyeleti, támogató szolgáltatásuk, mely szolgáltatás azt hivatott elősegíteni, hogy az eddig elért eredményeink tartóssá váljanak, azaz a munkába segítettek legalább 4 hónapos időtartamban munkában is maradjanak, s a képzést elvégzettek képzettségünknek megfelelő munkakörben el tudjanak helyezkedni.

 

A Lépésről Lépésre pályázat lezárása után további pályázatokkal kívánjuk folytatni eddigi megkezdett munkaerő piaci reintegrációs tevékenységünket. Ugyanis az Egyesületnek a munkaerőpiaci reintegráció területén ez a harmadik sikeres projektje. 2006-ban lezárult Pigmalion Projekt, valamint a Lépésről Lépésre program első részének eredményeként, összesen 77 fő szerzett szakképzettséget. 43 fő létesített munkaviszonyt szakterületükön, akik közül 19-en azóta is aktívan vannak jelen a munkaerő piacon.